Miten työskentelemme

“Toimintamme alusta lähtien olemme hioneet prosessiamme voidaksemme nopeasti tunnistaa parhaat käytettävissä olevat interim-kandidaatit.

1-2 viikossa interim-ammattilainen pystyy aloittamaan tehtävässään

Vakiintunut prosessimme huomioi sekä toimeksiantajien että interim-kandidaattien tarpeet. Toimintamme alusta lähtien olemme hioneet prosessiamme voidaksemme nopeasti tunnistaa parhaat käytettävissä olevat interim-kandidaatit.

Kari Peuhkuari, CEO Nordic Interim Finland

”Asiakkaat ovat yllättyneet meidän nopeasta hakuprosessista.”

Prosessi

Vaihe 1: Määrittely

Viikko 1

 • yhdessä asiakkaan kanssa määrittelemme toimeksiannon vaatimukset
 • allekirjoitamme salassapitosopimuksen tarvittaessa
 • sovimme palkkiotason

Vaihe 2: Henkilön/henkilöiden tunnistaminen ja esittely

Viikko 1-2

 • kartoitamme sopivan profiilin kandidaatit verkostostamme
 • esittelemme 2-3 vaihtoehtoista interim-osaajaa asiakkaalle
 • asiakas yhdessä Nordic Interimin edustajan kanssa haastattelee kandidaatit
 • käydään läpi interim-kandidaatin referenssit

Vaihe 3: Sopimusehdot

Viikko 2-3

 • sopimusneuvottelut
 • sopimuksen allekirjoitus

Vaihe 4: Toimeksianto

 • Toimeksianto alkaa
 • Toimeksiannon jatkuva seuranta asiakkaan ja interim-johtajan kanssa

Vaihe 5: Toimeksianto päättyy

 • toimeksianto päättyy
 • toimeksiannon analysointi asiakkaan ja inteirm-johtajan kanssa

Usein kysyttyjä kysymyksiä interim-johtamisesta

How do you verify your candidates?

We verify our candidates through personal or video meetings where we evaluate the person’s career, leadership style, competencies, personality, etc. We take references on all final candidates, and if the customer wishes, we also perform a background check. As we have long experience in managerial roles and executive search, we are able to understand our candidate’s background, experiences, competencies, and strengths.

We aim to have regular contact with our Interim Managers to build long and trusted relationships.

Miten pitkä hakuprosessi on?

Prosessi kestää 1-2 viikkoa sisältäen kandidaattien kontaktoinnit, haastattelut sekä loppusuoran ehdokkaiden esittelyt asiakkaalle.

Voiko yritys palkata interim-johtajan toimeksiannon päätyttyä?

Sopimuksissamme toimeksiantajan kanssa sovitaan mahdollisista rekrytointipalkkiosta, jos yritys toimeksiannon päätyttyä haluaa palkata interim-johtajan pysyvään työsuhteeseen.

Mihin tehtäviin yritykset yleensä hakevat interim-ammattilaisia?

Interim-verkostomme johtajilla on pitkä kokemus johtotason tehtävistä. Myös asiantuntijarooleihin meiltä löytyy huippuosaajia. Usein toimeksiantomme koskevat toimitusjohtaja-, talousjohtaja- ja projektijohtajatehtäviä. 

Katso täältä millaisiin tehtäviin tarjoamme interim-ammattilaisia

Miksi interim-johtajat valitsevat Nordic Interimin?

Nordic Interim on Pohjoismaiden johtava interim-palveluja tarjoava yritys. Olemme ratkoneet asiakkaidemme ongelmia lähes 20 vuotta. Emoyhtiömme Valtus on toimialajohtaja Euroopassa ja meillä on toimistot Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Itävalta, Ranskassa ja UK:ssa. Meillä on laaja kokemus yritysten haasteista eri toimialoilla ja siksi löydämme aina oikean interim-ammattilaisen kulloiseenkin tilanteeseen. Yhteistyömme asiakkaiden ja interim-johtajien kanssa ulottuu toimeksiannon jokaiseen vaiheeseen. Yhdessä Valtuksen ja Globalise-verkoston kanssa autamme myös kansainvälisiä asiakkaitamme.

Millainen hakuprosessi on?

Hakuprosessimme koostu 4 eri vaiheesta:
* Toimeksiannon määrittely
* Sopivan henkilön esittely
* Sopimus
* Toimeksianto alkaa

Aikatarve on 1-2 viikkoa.

Laajan interim-johtajaverkoston ansiosta pystymme nopeasti löytämään sopivan henkilön interim-tehtävää varten.

Oletteko erikoistuneet jollekin toimialalle?

Emme. Meillä on kokemusta kaikista toimialoista.

Onko teillä kansainvälisiä toimeksiantoja?

Kyllä. Olemme perustaneet yhdessä Saksan, Ranskan ja Yhdysvaltain johtavien ja suurimpien interim-välittäjien kanssa Globalise-verkoston, jolla on kumppaneita 15 maassa. Noin 10 % toimeksiannoistamme on kansainvälisiä, ja määrä kasvaa vuosittain. Toimeksiantajat voivat olla globaalisti apua tarvitsevia pohjoismaisia yrityksiä tai Pohjoismaissa apua tarvitsevia kansainvälisiä yrityksiä. Olemme kuuluneet vuodesta 2020 lähtien ranskalaiseen Valtus-konserniin, joka on Euroopan johtava toimija alalla.

Kattavatko palvelunne koko Suomen?

Kyllä, palvelemme koko Suomessa.

Miten käsittelette luottamuksellisuutta?

Luottamuksellisuus on kunnia-asiamme sekä toimeksiantajiamme että vuokrajohtajiamme kohtaan. Jokaisen toimeksiannon alkaessa sovimme toivotusta luottamuksellisuuden tasosta. Usein yksityisyyden taso on astetta korkeampi kuin ehkä olisi tarpeen mutta olemme oppineet, että pitkällä aikavälillä se on kaikille paras ratkaisu. Jos toimeksiantajamme edellyttää, allekirjoitamme kaikkien osapuolten kanssa salassapitosopimuksen (NDA/ Non-Disclosure-Agreement).

What background checks do you do?

We take references on all Interim Managers who are engaged. Many of these, have collaborated with us before. All our Interim Professionals at a leading level also sign a debit register certificate. We can also have a complete background check done. We collaborate with one of the Nordic region’s leading companies in background controls.

Mitä jos toimeksianto ei kehity toivotulla tavalla?

Jos toimeksianto ei kehity tovotulla tavalla (mitä tapahtuu erittäin harvoin) noudatamme etukäteen sovittua menettelytapaa. Irtisanomisprosessi on toimeksiantokohtainen ja yleensä irtisanomisaika on 6 kuukautta.

Autamme toimeksiantajaa löytämään korvaavan henkilön viemään tehtävän loppuun. Meillä on vastuuvakuutus kaikille konsulteillemme. Voimme tehdä interim-johtajan perinpohjaisen taustakartoituksen omakustannushintaan, mikäli asiakas niin toivoo.

MItä interim-johtajan hyödyntäminen maksaa?

Interim – ammattilaisen kustannus on täysin riippuvainen siitä, mihin tehtävään ja miten pitkäksi aikaa henkilöä tarvitaan. Jotta voimme esittää arvion kustannuksista, käymme yhdessä läpi yrityksen haasteen ja tilanteen ja sen jälkeen interim-johtajan todennäköisen palkkiotason.