”Onneksi koronaviruksesta huolimatta monet yritykset ylläpitävät ja kehittävät toimintaansa kuten ennenkin ja olemme pystyneet palevelemaan asiakkaita yhtä hyvin kuin aikaisemmin”, Nordic Interimin toinen partneri Pia Blom-Johansson toteaaa kotikonttoriltaan Kirkkonummelta.

Miten helposti löydätte vuokrajohtajakandidaatteja tällä hetkellä?

”Interim-kandidaatit ovat aina ottaneet meihin yhteyttä joko verkkosivulla sijaitsevan lomakkeen kautta tai puhelimitse. Niin tapahtuu nytkin eikä kandidaattien osaaminen painotu mihinkään erityiseen suuntaan vaan heidän osaamisensa on yhtä laajaa kuin normaalioloissa tarjoutuneilla kandidaateilla. Hakijamäärätkään eivät ole juuri muuttuneet. Löydämme kandidaatteja myös omien verkostoidemme kautta.

Kaikki hakijat sisällytämme vuokrajohtajarekisteriimme, joka luonnollisesti on paras työkalumme, kun toimeksiantoihin etsimme oikeita henkilöitä.

Summa summarum tilanne tältä osin ei ole muuttunut.”

Miten sopivan vuokrajohtajien valinta onnistuu koronaepidemian aikana?

”Etätyökalut ovat meilläkin todella ahkerassa käytössä. Sekä uusiin vuokrajohtajiin tutustuessamme että toimeksiantoihin soveltuvia vuokrajohtajia etsiessämme, haastattelut käydään nyt Teamsin kautta. Asiakkaille haluamme tarjota vaihtoehtoisia ratkaisuja, joten esittelemme useimmiten 3-5 kandidaattia. Tietyissä toimeksiannoissa voimme mennä ns. terävä kärki edellä ja esitellä ainoastaan kaksi kandidaattia. 

Kun asiakkaat haluavat henkilökohtaisesti tutustua kandidaatteihin, nekin haastattelut järjestetään Teamsin kautta. Silloin palaveriin osallistuu sekä asiakkaan edustaja/edustajat, kandidaatti että meidän edustajamme.

Joissakin poikkeustapauksissa järjestetään fyysinen tapaaminen turvavälit huomioiden.

Pystyykö etäpalavereissa tutustumaan henkilöön riittävän hyvin?

”Yleensä Teams-kokous on ollut hyvin toimiva ratkaisu, vaikkei täysin korvaakaan fyysistä tapaamista, jossa on mahdollisuus tulkita tarkemmin ilmeitä ja muita kehonkielen ilmaisuja.

Tietenkin on ollut tilanteita, joissa yhteydet ovat katkeilleet ja sekä kuva että puhe ovat häiriintyneet. Mutta olemme jo kaikki tottuneita ajoittain pikselöityihin kasvoihin ja pukeutumaan ainoastaan yläosiin J. Allekirjoitusta vaativat sopimuksetkin ovat hoituneet skannaamalla tai Oneflown avulla.

Kun olemme kaikki jo harjoitelleet pari kuukautta etätekniikan toimivuutta ja saaneet omat järjestelmät kuntoon, etäpalavereista on tullut uusi normaali.

Sopivan vuokrajohtajan löytäminen on tavallaan jopa sujuvampaa kuin aikaisemmin, koska matkustusaikaa ei synny ja etäkokoukset hoidetaan verkon yli.