Lauri Ratia ja Markku Kanerva Nordic Interimin 10-vuotisseminaarissa
Lauri Ratia ja Markku Kanerva Nordic Interimin 10-vuotisseminaarissa

Nordic Interim Oy täyttää tänä vuonna 10 vuotta ja juhlan kunniaksi järjestettiin Hotelli Kämpissä 27.4.2023 Juhlaseminaari. Seminaarin teemana oli Muutos & Menestys.

Seminaarissa Suomen tunnetuimmat muutosjohtajat kertoivat runsaslukuiselle kuulijakunnalle, miten vaikeuksissa oleva organisaatio johdetaan menestykseen.

Lauri Ratia: Lähtötilanteen mahdollisimman hyvä hahmottaminen on yksityiskohtaisen muutossuunnitelman edellytys

Kansallisikoni Stockmannin, kaivosyhtiö Terrafamen ja Turun Telakan pelastustoimissa mukana ollut Lauri Ratia kertoi Terrafamen (entinen Talvivaara) muutostarinan: Miten perinteinen kaivosteollisuusyhtiö valjastettiin toimimaan puhtaamman liikenteen puolesta.

”Vuonna 2015 Euroopan suurin nikkeli- ja kobolttikaivos oli suurissa vaikeuksissa, ja todella harva uskoi sen olevan pelastettavissa. Ensimmäinen tehtävä oli saada ympäristöhaasteet hallintaan, jonka jälkeen kahdessa vuodessa yritys oli saatava toimivaksi ja taloudellisesti kannattavaksi.

Laajojen markkinaselvitysten avulla pystyttiin valitsemaan yrityksen suunta ja päätettiin keskittyä akkukemikaaleihin. Systemaattinen työ tuotti yksityiskohtaisen suunnitelman ja kun muutosprosessi lähti käyntiin, siinä oli 8 prioriteettialuetta, jotka jakaantuivat 32 eri hankkeeseen, joihin vuorostaan kuului yhteensä 700 toimenpidettä”, toteaa Ratia.

Tänä päivänä Terrafame tarjoaa sähköautoihin akkukemikaaleja, jotka nostavat alan vastuullisuuden aivan uudelle tasolle. Terrafame on Euroopan johtava akkukemikaalitoimittaja ja Kainuun alueella työllisyysvaikutus kerrannaisvaikutuksineen on noin 1800 henkilötyövuotta.

Lauri Ratian neuvo interim-muutosjohtajille on panostaa syvälliseen lähtötilanteen hahmottamiseen.

”Muutosprosessi aloitetaan perinpohjaisella tilanneanalyysillä, jossa erilaiset laskentatoimenpiteet ovat suuressa roolissa. Sen jälkeen on yksityiskohtaisen pelastussuunnitelman vuoro.”

Markku Kanerva: Kun joukkue on saavuttanut hyvän ryhmähengen, se voi tosissaan tavoitella päämääräänsä

Seminaarin toinen puhuja oli Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva, joka vuonna 2020 johti miesten maajoukkueen ensimmäistä kertaa EM-kisojen lopputurnaukseen. Muutosjohtamisen ja urheiluvalmennuksen liittymäkohdat ovat ilmeiset jaMarkun aiheena oli, miten yksilöistä luodaan vahva tiimi ja miten tiimiä johdetaan kohti menestystä.

”Jalkapallovalmentajan pesti on pätkäduuni, aivan samalla tavalla kuin interim-johtajan työ. Muitakin yhtymäkohtia on paljon. Haastavinta on valita oikea joukkue, eli päättää ketkä yksilöt sopivat parhaiten jengiin matkalla kohti menestystä. Tarvitaan henkilökohtaisen osaamisen ja taidon lisäksi kykyä luoda ja ylläpitää joukkuehenkeä.

Yhteishengen luomiseksi on tehtävä paljon töitä. Pelaajien on koettava, että ottelutapahtumiin on mukava tulla ja että kaikilla on oma roolinsa joukkueessa. Muutoksen läpiviemisessä kohdataan aina vaikeuksia. Näissä tilanteissa joukkuehenki punnitaan ja hyvän ryhmähengen avulla ne pystytään selättämään. Ilman hyvää teamspirittiä ei saada aikaan suuria asioita.”